۲۲ آذر ۱۳۸۸، ۱۷:۵۱

استاد دانشگاه بلژیک:

اکوسیستم آرتمیا در دنیا باید تغییر یابد

اکوسیستم آرتمیا در دنیا باید تغییر یابد

ارومیه - خبرگزاری مهر: عضو مرکز مرجع آرتمیای دانشگاه گنت بلژیک گفت: شرایط بحرانی فعلی آرتمیا تنها مختص ایران نیست بلکه حیات این موجود ارزشمند در سطح دنیا به خطر افتاده است.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، دکتر ژیلبرت وان استاپن عصر یکشنبه در ادامه اولین کارگاه آموزشی بین المللی آرتمیا در ارومیه افزود: هم اکنون دریاچه ارومیه و تنها موجود ارزشمند آن در وضعیت بحرانی و آرتمیا در شرایط بسیار نامناسبی قرار دارد.

وی ادامه داد: آرتمیا به عنوان یک موجود ارزشمند دارای ارزش غذایی بالا و ارزش اقتصادی فراوان تنها در آب های شور که بیشتر شامل کشورهای آمریکا، ایران، چین، سیبری است زندگی می کند و مشکل فعلی دریاچه ارومیه مختص این منطقه نیست بلکه سایر کشورها نیز با این مشکل مواجه هستند.

وی تنها راه برون رفت از بحران فعلی آرتمیا را تغییر اکوسیستم آن عنوان کرد و بیان داشت: تحقق این امر نیازمند همکاری مستمر تمامی کشورهاست.

وان استاپن خاطرنشان کرد: برگزاری این کارگاه های آموزشی فرصت مناسبی در جهت اتخاذ راهکارهای علمی برای پرروش، سیستم طبیعی آرتمیا در مناطق دیگر کشور ایران به شمار می رود.

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به ارزش غذایی و اقتصادی بالا آرتمیا در دنیا بیان داشت: این موجود ارزشمند به دلیل کوچک بودن و تسهیل در جهت استفاده از صنایع تبدلی آرتمیا می تواند منبع درآمد خوبی برای کشورهای مذکور به حساب آید.

وی همچنین با اشاره به نقش مهم ایران در صنعت آرتمیا گفت: دریاچه ارومیه به دلیل شرایط و بستر مناسب تولید این موجود ارزشمند و نیز موقعیت مناسب جغرافیایی آذربایجان غربی می تواند در جهت ایجاد مرکز مرجع برای تولید آرتمیا در منطقه محسوب شود.

عضو مرکز مرجع آرتمیای دانشگاه گنت بلژیک با اشاره به تاثیر آرتمیا در بخش های اقتصادی، تجاری و توسعه صنعت آبزی پروری کشورها بر اتخاذ راهکارهای علمی و عملی در خصوص نجات این موجود ارزشمند تاکید کرد.

کد خبر 999759

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha